Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Cartoons

Ik tekende nooit cartoons omdat ik het makkelijker vind lange verhalen te verzinnen dan korte grapjes voor een cartoon. Op een dag realiseerde ik mij dat ik graag grapjes aan andere mensen vertel en waarom zou ik die dan niet gaan tekenen? Meestal vergeet ik ze weer maar hier staan een paar cartoons die ik gemaakt heb.

Opruimen

Omdat spullen zichzelf niet op ruimen als ze rommel zijn geworden.

helloween

Tekening voor helloweeen, iets met een pompoen dus.

Dronken glasbak

Hoe ik er op kwam weet ik niet meer, maar ik vond het wel grappig.

Fampier

Met leuke tandjes

Hier staan nog meer Tandheelkunde cartoons.

Douwe Dabbert

Tekening ter nagedachtenis van de tekenaar van Douwe Dabbert.

Vogelgriep

Hoeveel grapjes kun je nog maken over de vogelgriep? nou... er waren er al een heleboel gemaakt, toen bedacht ik er ook nog twee. Maart of April 2006.

Verboden toetje

In Nederland is de Negerzoen verboden. Maart of April 2006.

Terrorismedreiging

En toen stuurde Balkenende een terorisme folder... Maart of April 2006.

Gedachten lezen

Ik ben voor een opdracht bij mijn opleiding een website gemaakt en toen ik het resultaat presenteerde gebeurde er dit...

Ethologie

Ik bestudeerde voor mijn studie het vak diergedrag oftewel ethologie. De overeenkomsten tussen mensen en dieren in grag is erg groot. In deze tekening zijn de rollen omgedraaid.

Het boek was beter

Deze heb ik gemaakt vanwege de cartoonbijbel, even later was ik op een opnehuis van mensa en hadden we het over de film Jezus Christ superstar en toen dedacht ik deze.

Ladingssymmetriebreking in quarks

Voor het studenten seminarium over subatomaire fysica moest ik een praatje geven over "ladingssymmetrie breking in quarks" dat is dat twee deeltjes die verschillen in lading maar in andere eigenschappen gelijk aan elkaar zijn een massa verschil hebben. Een voorbeeld hiervan zijn de up en down quark; deze quarks verschillen in lading. Een up quark heeft een lading van 2/3 e (elementaire ladingsquantum) en een massa van 5 megaelectronvolt (MeV). Een down quark heeft een lading van -1/3 e en een massa van 8 megaelectronvolt. Een up en een down quark hebben dezelfde spin en isospin. Deze cartoon heb ik voor het praatje gemaakt.

Leven

Ik was op een zomerschool over deeltjes- en kernastrofysica (International Summer School on Particle and Nuclear Astrophysics 03). Daar was iemand die een praatje gaf over de mogenlijkheid van leven in het universum buiten de aarde. Ze had echt alles hierover verzameld en onderzocht en de resultaten kwamen heel positief over, ondanks dat zei zij dat ze dacht dat er waarschijnlijk geen buitenaards leven bestaat.

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester