Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Mascottes

Een Kat voor de PC molen

De PC molen is een bedrijf dat oude computers opknapt. Voor hen heb ik een website gemaakt en een mascotte ontworpen: de PC molen kat. De kleuren van de kat zijn geinspireerd op hun huiskleuren: rood en groen. Ze hadden de balie in die kleuren geverfd.

Bekijk meer...

 

 

Ubbo de tijgermascotte van het universiteitsmuseum

Ik heb voor het universiteitsmuseum Groningen een mascotte ontworpen. De mascotte wordt gebruikt voor educatief materiaal voor kinderen van acht tot twaalf jaar. het ontwerpen van deze mascotte was onderdeel van mijn eindopdracht van de master educatie en communicatie in de natuurwetenschappen.

Ik heb veel overlegd over wat voor mascotte het moest worden, eerst allerlei dieren voorgesteld, daarna verschillende katachtigen. Zelf vond ik de lynx erg leuk, maar zei vonden de tijger het beste. Het is dus een museumtijger geworden. Ik wilde kleuren die mooi contrasteren en niet teveel verschillende kleuren. Een tijger is oranje met zwart en wit. Blauw en groen contrasteren mooi met oranje. Ik vond oranje met groen mooier dan oranje met blauw. daarom draagt de tijger kleren in twee kleuren groen. Op de schoenen staat RuG als logo.

De mascotte moest natuurlijk ook nog een naam hebben, we konden niet meteen iets bedenken en toen kwam mijn docent met "Ubbo", naar Ubbo Emmius van de Rijksuniversiteit Groningen.

Ubbo de mascotte.

Ik heb een heleboel tekeningen van de mascotte gemaakt zodat ze die voor van alles konden gebruiken. Zowel algemene tekeningen als tekeningen waarin iets wat in het museum staat wordt uitgelegd.

Na mijn afstuderen van die opleiding heb ik nog een enkele keer een tekeing van de mascotte in opdracht gemaakt.

Ontwerp van Ubbo

Algemene tekeningen van Ubbo

Uitleg tekeningen van Ubbo

Vervolg: Tekeningen die ik daarna nog van Ubbo heb gemaakt.

Kinderen bij een levensgrote Ubbo in het universiteitsmuseum.

Bekijk meer... en meer...

 

Stoffel de Schildpad

Stoffel de schildpad is een mascotte voor de VKS (een vereniging voor mensen met een stofwisselingsziekte). Ze hebben een tijdschrift met daarin een kinderpagina en daar staat/stond Stoffel in. Het maken van die kinderpagina's was de eindopdracht van een studiegenoot van me en ze eeft mij gevraagd om hem te tekenen.

De eerste versie was rood met groen, maar toen vroegen ze me het in blauw en geel te maken zodat het in 2 kleurendruk gebruikt kon worden. Van deze mascotte heb ik allerlei tekeningen gemaakt.

Later heb ik nog extra dingen voor ze getekend, zoals een baby kaartje, een banner met een schatkaart en een piraat en een kleurboekje.

Kleurboekje:

Baby kaartje

Piraat en schatkaart

Display van Stoffel

Bekijk meer... en meer... en nog meer...

 

Sportkat

Ik heb een mascotte ontworpen voor een wedstrijd van een sportwinkel. Ik ben uitgegaan van de kleuren van hun logo. Niks meer van gehoord overigens.

Bekijk meer...

 

Lotje

Lotje van het Bagger forum

Bekijk meer...

 

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester