Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Mascotte wedstrijd

De Intersport megastore had een wedstrijd uitgeschreven ontwerp een mascotte voor ons. Deze mascotte moet sport uitstralen, kindvriendelijk zijn en bij hun huisstijl passen. Omdat ik het leuk vind om een mascotte te ontwerpen heb ik daar aan meegedaan. De uitslag van de wedstrijd is nog niet bekend.

Mijn gedachten bij het ontwerpen waren: Een dier als mascotte is altijd leuk (een dier is algemener omdat het geen leeftijd, ras of sekse specificeerd). Ik heb iets met katten dus het wordt een katachtige. Een leeuw leek mij te gangbaar, ik dacht aan een zwarte poema of een kat. Uiteindelijk is het een kat geworden, een kat is kindvriendelijker (een poema straalt kracht uit en die wil ik nog eens voor mijn eigen strips gebruiken). Het is een zwart-wit-kat omdat zwart en wit goed bij de huiskleuren passen (en dan hoeven ze ook geen extra kleuren te drukken). De huiskleuen van intersport zijn donkerblauw, lichtbauw (hemelsblauw) en rood (ietsje donkerder dan knalrood). De eerste ingekleurde kat gaf ik groene ogen, dat staat niet, dus toen kreeg hij lichtblauwe ogen.

Daarna heb ik nog allerlei soorten kleding geprobeerd (die avoornamelijk in de details verschilden... De mascotte moet sport uitstralen en dus heeft hij sportkleren aan en teken ik hem terwijl hij sport. Simpel toch ;-) . Ik heb ook iets met sportschoenen en heb op zijn sportschoenen het logo van Intersport getekend als merkje.

Ik heb de tekeningen gemaakt met een Japanse Chinesche penseel, dat is een chinesche penseel gemaakt in Japan, stonden ook alleen maar Japanse tekens op, maar ik wist precies dat ik die moest hebben, hij is watervast en tekent geweldig. Ik heb de tekeningen ingekleurd met Pantone triamarkers, kleuren: donkerblauw: 541, lichtblauw: 297 en rood: berry red (van letraset).

 

 

 

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester