Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Wie ben ik?

Ik ben dus Sigrid de Jong. Ik teken al zo lang als ik mij kan herinneren en altijd in de voor mij zeer herkenbare stijl. Mijn moeder heeft me vaak verteld dat ik toen ik 2 circels tekende en nooit had gekrasd. Ik herinner me daar natuurlijk niks van. Wel is er een boekje met tekeningetjes die ik gemaakt heb toen ik 3 was, die er iets beter uit zien dan gemiddeld en op de lagere school vond ik dat ik beter tekende dan de rest.

Ik tekende ook echt altijd, thuis, op school, in de bus, tijdens bos wandelingen met een takje in het zand, op school in mijn schrift en en in de pauze met schoolkrijtjes op het plein en het bord. Ik liet geen tekengelegenheid onbenut.

Voor mij was tekenen de manier om mij te uiten. het is voor mij een soort praten, een communicatie middel. Ik schrijf ook graag, maar omdat ik denk in beelden komen daar altijd beelden bij die dan soms getekend moeten worden. ook was ik nogal slecht in spellen, waardoor ik mijn verhalen liever tekende dan opschreef. Ik hoorde namelijk liever "wat kun je mooi tekenen", dan "je maakt wel erg veel spelfouten" of enig ander commentaar op mijn spelling. (oorzaak van de slechte spelling is overigens het vrije school onderwijs, daar leer je dat niet).

Ik hou van heldere kleuren en ronde vormen. Ik teken meestal snel/vlot. Je kan het ook slordig noemen... ik gebruik allerlei technieken. oostindiche inkt, stiften aquarel enz.

Foto's waar ik aan het tekenen ben


Hier ben ik 13 en aan het tekenen tijdens een schoolreisje op een boot.

Hier ben ik net 18 en thuis aan het tekenen.

Aan het tekenen tijdens de 24comics day 2006

24comics day 2007

Hier ben ik het stripverhaal: nooit meer bang voor de tandarts aan het tekenen.

24comics day 2008

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester