Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Helderester

Helderester ( spreek uit Heldere Ster) is een natuurkundige die op het KVI werkt. Op een dag valt de aliën Quiksilver met xijn ruimteschip uit de lucht en na een herstelperiode gaan ze de ruimte in.

Helderester is ontstaan toen ik bij de wereld winkel werkte en we met zijn drieen besloten een SF verhaal te schrijven in het klestboek. Ik bedacht Helderester, de heldin van het verhaal. Ik noemde haar zo omdat ze een helder verstand heeft en straalt als een ster. Ze heeft ook sterretjes in haar ogen.

Van dat kletsboekverhaal is niet zoveel terrecht gekomen, maar van Helderester wel. Deze heldin sprak mij wel aan. Ze was mijn alterego. Ik wilde graag een natuurkundige worden en zij was dat al. Ik heb haar ook iets ouder bedacht dan ik toen was. Ook de naam Helderester - spreek uit als Heldere ster - bekt wel lekker. Een vriend zei dat ik deze naam moest claimen voor een eigen bedrijf...

Ik heb Helderester daarna veel getekend en ik ben aan een stripverhaal begonnen. Ik noemde alles op internet helderester. Mijn domeinnaam was www.helderester.nl. Op een gegeven moement zeiden mensen: "Helderester, dat ben jij". Toen ik een bedrijf voor websites en illustraties begon werd het ook helderester. Bij de kamer van koophandel heb ik me ingeschreven als Heldere Ster omdat ik er zat van was dat mensen het verkeerd uitspraken.

Nu noem ik niet meer alles helderester en heb ik een ander bedrijf. En... ik heb het stripverhaal van helderester afgemaakt. Op de website helderester.nl heb ik wel allemaal tekeningen van helderester.

Helemaal

Zwevend

Helderester, quiksilver en maanlicht

Schilderijen

Schetsen

Hoofd

Titelpagina's

Schetsen 2

Ogen

Sterren

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester