Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Merlijn

Merlijn Quintia Klein is een hoogbegaafd meisje. Deze strip gaat over hoogbegaafdheid en natuurlijk over Merlijn. Ik wil met deze strip mensen laten ervaren/voelen wat hoogbegaafheid is. Wat is het en hoe voelt het om hoogbegaafd te zijn? Ook als je zelf niet weet dat je het bent en als je niet van school houdt.

Ik ben heel lang geleden met deze strip begonnen, namelijk toen ik zelf op de middelbare school zat en ik me probeerde voor te stellen hoe iemand die heel intelligent is denkt. Ik wist toen nog niet dat ik zelf hoogbegaafd ben, wel dat ik de slimste van de klas was, maar ja wat zegt dat he als je op een school zit waarvan je niet eens weet op wat voor niveau je zit. (Vrije school, vrij van de staat en dus geen axamen aan het eind).

Nu weet ik dat dus wel en ben ik lid van Mensa, de vereniging voor hoogbegaafden en dat bevalt me zeer goed!

Ik ben een paar keer overnieuw begonnen met het tekenen. Ik heb nu 25 pagina's af. Ik heb nog een vrij lang scenario liggen. Ik wil de pagina-indeling anders doen dan de 4 stroken die ik nu heb, want dat bevalt me niet zo. Ik vraag me alleen nog af of ik de eerste 25 pagina's nu ook overnieuw ga tekenen of niet. Zodra ik dat weet komt de rest op de site te staan. Daarna wil ik nog het verhaal van Twan het sterrenkind vertellen. Twan is een halfalien en nog veeel intelligenter dan Merlijn.

De strip van Merlijn en Helderester zijn gepubliceerd in "de Stripper" een blad voor beginnende striptekenaars. Dit blad bestond van februari 1993 tot maart 2004. Het vervolg van Merlijn is gepubliceerd op stripster, de portal van de Nederlandse strip.

Karakter-ontwerpen

Website plaatjes

Oude tekeningen

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester