Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Strips

Helderester

Begin van SF verhaal over Helderester en Quiksilver.
24 pagina's en titelpagina. De eerste 8 pagina's heb ongeveer in 2004 gemaakt. Nu (2016) heb ik de strip afgerond en zijn het totaal 24 pagina's geworden.

Resencie strip Helderester

22 Augustus 2005

Helderester - Sigrid de Jong
8 pagina's A4; prijs euro 1,50 Zwart-wit
Adres: http://strips.helderester.nl

Het verhaal is eenvoudig en wat naief: humanoïde alien stort neer op aarde, blijkt over een genezende gave te beschikken en gaat zomaar mensen genezen - alsof hij niets beters te doen heeft. De strip wordt vervolgd. De eenvoud is precies op maat voor een beginnende verteller. Ook de tekenstijl in de scenes - vaak tot twaalf per pagina - komt simpel over. De strip is interessant voor de echte verzamelaar omdat hij belofte toont. Sigrid de Jong heeft het gepresteerd een strip te tekenen - ik doe het haar niet na - en een verhaal te vertellen. Bij verdere ontwikkeling mag heel wat van haar verwacht worden. De strip is gefotokopieerd op A3 papier, dubbelgevouwen tot A4 en heeft twee nietjes keurig door de rug. (Haar andere strip Merlijn Quintia Klein - geen sf - telt 16 pagina's, is gefotokopieerd op A4 papier en heeft twee nietjes langs de rand van de rug; euro 2,-).

Dirk Bontes.

Lees de strip... (24 pagina's)

 

Twan het sterrenkind

Deze strip heb ik lang geleden gemaakt, waarschijnlijk 1993/1994. Ik stopte op pagina 14 omdat het moest kloppen met de strip van merlijn, maar die was nog niet af... Nu is die strip dan na een hele tijd wel af en 5 versies. Ik heb de strip nu afgemaakt en hij is 26 pagina's lang geworden.

Lees de strip... (26 pagina's)

 

Merlijn

Stripverhaal over een hoogbegaafd meisje.
41 pagina's en titelpagina.

Lees de strip... (38 pagina's)

 

Sinterklaas

Stripjes over de zwartepieten discussie van 2014

Lees de stripjes... (6 pagina's)

 

Losse stripjes

Lees de strip...

 

Pierke

Ik ben een paar keer op de stripbeurs in Gent geweest en heb meegedaan het Pierke project. Pierke is de mascotte van Gent en er is een project voor een stripboek met allemaal strips van verschillende striptekenaars. Elke striptekenaar tekent een verhaaltje van Pierke in zijn eigen stijl.

Pierke was een populair poppenkastfiguur in Gent. Hij heeft een een wit kostuum met rode bolletjes en streepjes een bepaald karakter en hij praat Gents. De Pierke stripboeken en ex-librissen worden verkocht op de Gentse stripbeurs. De opbrengst gaat naar een goed doel (kinderkanker ?).

De strip heb ik eerst in het Nederlands geschereven en toen is dat hertaald naar het Gente dialect.

Een stripje over de snor van Opa. Pierke is niet alleen, hij heeft ook nog een opa, een vrouw, 2 kinderen en een draak die je kunt gebruiken in zijn stripverhalen.

Ik heb de tekeningen en de strip gemaakt terwijl ik op de Gentse stripbeurs (op 2 december 2012) gemaakt. Eigelijk was ik van plan ze voor die tijd te maken zodat ze daar verkocht konden worden, maar dat is niet gelukt. Op de beurs zat ik in de goede sfeer, had ik toch tijd, genoeg tekenmateriaal en opeens veel zin. Na de beurs heb ik ze uitgewerkt (ingekleurd) en gescand. Volgende keer heb ik dus wel iets voor op de beurs. De volgende Gentse stripbeurs is op 12 mei 2013.

Of ik nu de enige Nederlander ben die meedoet tussen Belgische striptekenaars weet ik niet. Wel dat er Nederlandse standhouders/striptekenaars op belgische stripbeurzen zijn en Belgische op Nederlandse stripbeurzen.

Ik heb twee ex-librissen getekend:

De eerste is Pierke met op de achtergrond het middeleeuwse kasteel in Gent (uit mijn hoofd getekend).

De tweede is zoals ze in Gent koffie serveren op beurzen. Misschien doen ze het ergens anders ook wel zo, maar ik heb het alleen in Gent gezien en niet alleen dat maar ook op alle beurzen in Gent waar ik tot nu toe geweest ben.

Lees de strip... (2 pagina's en 2 ex-librissen)

 

Stripkast

Een stripverhaaltje over mijn stripboekenkast. Op een gegeven moment vloog het me aan: ik had teveel strips. En het was me opgevallen dat je striptekenaars en stripverzamelaars hebt. De striptekenaars hebben vaak niet eens zoveel strips, dat hoeft ook niet, die maken ze.

Lees de strip... (7 pagina's)

 

Tandheelkunde stripjes

Tijdens mijn studie tandheelkunde heb ik enkele stripjes gemaakt.

Lees de stripjes... (19 pagina's)

 

Nooit meer bang voor de tandarts

Een strip over het ontstaan van angst voor de tandarts en weer kwijtraken van die angst en de positieve gevolgen daarvan.


Lees de strip... (49 pagina's)

 

De pratende bank

Een strip over een pratende bank. De inspiratie was iemand die vertelde dat ze snachts sprak met mensen die zeiden dat de bank tegen hun praatte.
10 pagina's.

Lees de strip... (10 pagina's)

 

24-uurs comics day

De 24-uurs comics day is ooit opgezet door scot mc cloud om zijn collega striptekenaars sneller te laten tekenen. Nu is het een jaarlijks wereldwijd evenement waaraan vele tekenaars mee doen. Het is een striptekenmaraton en het is de bedoeling dat je 24 pagina's in 24 uur tekent. Behalve tekenmateriaal mag je niks meenemen. Het is de bedoeling dat je het verhaal ter plekke verzint.

In 2006, 2007 en 2008 heb ik meegedaan aan de 24-uurs comicsday. Ik kan snel tekenen, maar van 24 uur wakker blijven en tekenen wordt je behoorlijk moe. Het was heel gezellig, en ik heb mijn tekentechnieken er ook door verbeterd.

2008: Internet Sjamaan en Natuurkunde

Dit keer heb ik meegedaan aan de 24 comicsday in Lambiek in Amsterdam. Kijk op mikeswebs.blogspot.com voor een video reportage.

Lees de strip... (24 pagina's)

 

2007: Primer

De eerste 14 pagina's gaan over de zoektocht naar "primer" voor mijn hoektand. En ach als je niks beters weet dan doe je het toch gewoon over alieens? en natuurlijk over tandartsen en bouwvakkers.

Lees de strip... (24 pagina's)

 

2006: 24 comics day 7 en 8 Oktober 2006

Ik deed mee samen met ongeveer 10 andere striptekenaars in het Nederlandsstripmuseum in Groningen. We hebben allemaal binnen 24 uur 24 strippagina's getekend. Ik heb ook nog 2 uur geslapen. Na de maraton ben ik smiddags naar bed gegaan en savonds weer gaan slapen. Het was heel erg gezellig en we waren als bezetenen aan het tekenen.

Ik heb het verhaal terplekke bedacht en het verhaal heeft een bepaalde sfeer. Het gaat onder andere over een sjamaan en de veluwse poema.

Lees de strip... (24 pagina's)

 

Er was ook veel pers aanwezig, Cathy en Gree van OogTV (waar ik fan van ben) zijn ook nog langs geweest en ze waren heel erg leuk. Ik mezelf op de uitzending veel later gezien in het oogarchief.

Helderester op de Helpdesk

Ik heb in totaal 4 jaar op de helpdesk gewerkt. Over de grappige situaties die daar voorkwamen heb ik deze stripjes gemaakt.

Lees de strip... (23 pagina's)

 

Calcenter strip

Deze strip heb ik samen met een paar collega's op het calcenter van de helpdesk van KPN internet + bellen gemaakt

The making of Aquirre der Zorn Gottes

The making of... het maken van een film gaat niet altijd van een leien dakje. Zo kan er vanalles mis gaan. Wat dan? lees het in de strip: The making of Aquirre der zorn Gottes (Aquirre de toorn van God) waarbij het maken van de film overeenkomsten vertoond met de inhoud van de film (is wel vaker zo...)

Deze strip stond in de Gr'nn, een Gronings stripblaadje, aflevering film. In de strip moest een plaatje uit een film voorkomen.

Rond die zelfde tijd was ik ook wat bezig met het maken van filmpjes in een film clubje, dus daarom dacht ik om iets over het maken van films te vertellen. Hoe ik nou aan deze film kwam? Ik heb de film zelf nooit gezien, waarschijnlijk vertelde een van de tekenaars over de film en inspireerde me dat. De details heb ik opgezocht op internet.

Lees de strip... (4 pagina's)

 

Vader Abraham en de wuppie rage

Waar kwam die wuppie rage toch vandaan? We denken dat Vader Abraham er iets mee te maken heeft.

Deze strip heb ik gemaakt voor het Groninger stripblad Gr'nn met het thema RAGE!

Lees de strip... (4 pagina's)

 

Detective Stoffer en zijn comagnon Blik (gewardeerd om zijn scherpe blik)

Geen strip maar een verhaal met tekeningen. Ik zat op een schrijverscursus en heb daar toen on der andere dit geschreven. Bij het verhaal heb ik tekeningen gemaakt.

Lees het verhaal...

 

Stripwedstrijd Dagblad van het Noorden

Ik heb samen met Ingrid de Vries meegedaan aan de stripwedstrijd van het Dagblad van het Noorden. Zij heeft een grappig verhaal bedacht en ik heb het getekend.

Lees de strip... (2 pagina's)

 

Inktspotters

Samen met een paar vrienden heb ik een stripblaadje gemaakt: Inktspotters

Lees meer...

 

Strip over elfje dat atoom onderzoek doet

Strip over atomen

Een Elfje doet onderzoek naar atomen. Deze strip heb ik ooit gemaakt voor een folder om mezelf als wetenschapscommunicator aan te prijzen. Daarom moest het over iets wetenschappelijks gaan en laten zien dat ik leuk kan tekenen. Ik heb de strip voor een deel met de hand (met triamarkers) en een deel met de computer ingekleurd. Normaal kleur ik alles met de hand.

Plastic bekertje

Lang geleden had ik een strip getekend over een plastic bekertje ('93?), die Gea Drok had bedacht. We waren van plan deze strip op universiteiten op te hangen om het gebruik van eigen bekers te stimuleren in plaats van het gebruiken van wegwerp platic bekertjes. Deze strip had ik op mijn website gezet en jaren later werd ik gevraagd om nog een paar van deze stripjes voor het tijdschrift HELP te maken.
5 pagina's.

Lees de strip... (6 pagina's)

 

Quantumfysica

Dit zijn de strips en tekeningen die ik gemaakt heb voor mijn eindwerkstuk over quantumfysisca op de vrije school. Getekend in 1990 en 1991.

Lees de strip... (27 pagina's)

 

Stripbeurzen

Ik stond op een aantal stripbeurzen

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester