Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Ik stond op de volgende stripbeurzen:

Stripbeurs Rijswijk Februari 2008

 

Small Press Festival Groningen 23 juni 2007

Georganiseerd door Verhip een Strip-team, in samenwerking met Vera (Oosterstraat, 9711 NV, Groningen), Meer info over deze beurs.

 

Stripdagen Houten, 30 September en 1 Oktober 2006

Stripdagen 2006, Euretco Expo Center - Houten

Ik stond op deze beurs met een small press-stand die ik deelde met Maia Machen en naast ons stonden nog vele andere amateur tekenaars, het was erg gezellig.

Mijn stand zag er erg mooi uit met het ultramarijn blauwe laken en de silveren sterretjes. Het zag er erg mooi uit, ik heb alleen helaas geen foto's gemaakt, want ik had mijn foto toestel niet bij me, die zit standaard in mijn andere tas en bij het inpakken had ik daar niet aangedacht.

Op deze beurs heb ik twee nieuwe boekjes gepresenteerd: Helderester op de helpdesk en Inktspotters. In Helderester op de helpdesk staan grappen over de internet helpdesk waarvan ik sommige heb meegemaakt.Het blad Inktspotter heb ik gemaakt samen met Alies Meerman en Jan kotlarski. Voor dit blad heb ik een strip over een pratende bank getekend.

Mensen waren geïnteresseerd in deze boekjes en hebben ze gekocht. Niet allemaal ant ik had wel erg veel mee, dat was ook een heel gesjouw, het paste niet eens allemaal in mijn rugzak. Ik heb ook het boekje van Alies Meerman: Diagnose ME en het elfquest fanblad de Squals verkocht.

Ik ben nog steeds bezig met de Strip Merlijn Quintia Klein, het scenario is al heel ver, dus het wordt een lang verhaal en met de tekeningen ben ik op pagina 25. Ik ga ook buttons maken met stripfiguren een volgende keer.

Op de beurs waren Herr Flick en Helga en voor hen heb ik een tekening gemaakt. Ook heb ik een tekening voor Lambik gemaat.

 

Stripdagen Houten, 22 en 23 Oktober 2005

Dit was een geweldig stripfestval, het was druk, iedereen was er en er waren veel bezoekers. Er was veel te zien en te beleven en er was een goede sfeer, het was erg gezellig. Ik ben ook nog Suske, Wiske en Lambik tegengekomen en heb een foto van hen gemaakt. De verkoop viel wat tegen, volgende keer zorg ik dat ik wat meer opval en neem ik nieuw werk mee. Na afloop van de beurs was er nog een programma met een lopendbuffet voor de standhouders. Dit was erg goed georganiseerd.

 

Ragnarok Goes, 17, 18 en 19 Juni 2005

Ragnarok was een spritiueel festival in Goes georganiseerd door Walter Siepman. Op dit festival was ook een stripbeurs. Ik was uitgenodigd door Peter van der Linden en stond met mijn strips bij zijn kraam. Een week eerder was ik op het eigentijdsfestval geweest en veel mensen die daar stonden stonden ook op dit festval. het eigentijdsfestival is een groot succes, dit festval was een grote flop er werden 30.000 of 50.000 bezoekers verwacht en er kwamen er 500. Er stonden leuke stands, het was mooi weer, zonnig en wel wat heet, het was leeg en het was een lange reis.

Dit schreef ik over Ragnarok op het stripster forum; "Ik ben gisteren geweest. Ik heb er 6 uur over gedaan om er te komen en 6 uur om weer terug te gaan. Omdat de NS bussen inzette op het traject Bergen op zoom Goes (ze werkten dat weekend aan het spoor). Ik bedenk me dus wel even voor dat ik weer zo'n lange reis maak. Het festival had leuk kunnen worden als er meer bezoekers waren. Er stonden leuke stands maar er was geen kip. Het was een grote flop. Aan het eind merkte een bar man op "ik ben wel niet paranormaal begaafd maar ik wed dat het nooit meer hier gehouden wordt" Ik hoop dat als er weer zo iets komt het wat meer in het midden van het land wordt georganiseerd en dat er dan wat meer reclame voor wordt gemaakt zodat er meer bezoekers komen."

 

S-press-beurs in de VERA te Groningen, 14 mei 2005

De 3e stripbeurs in mijn eigen stad Groningen. Was een gezellige en kleine beurs met meer smallpress tekenaars dan bezoekers. We hebben vooral elkaars werk verkocht. ik heb die ochtend nog de kopieën voor de strip Merlijn gemaakt, dat was niet zo'n goed idee, daardoor was ik er wat later.

 

Stripbeurs Alphen aan de Rijn in het Archeon, 23 oktober 2004

Dit was de eerste beurs waar ik op heb gestaan om mijn strips te verkopen. Ik stond er samen met Hanna Reinders en haar vriend, Hanna en ik hadden de strip Princess en Ponyhaar gemaakt. Hanna heeft deverhalen geschreven en ik heb ze getekend.

Op deze beurs waren ook mensen die vroegen om een tekening, één van hen verzameld tekeningen van alle tekenaars en bij toeval vond ik op zijn site de tekening die ik voor hem gemaakt heb.

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester