Home

Strips

Cartoons

Stripfiguren

Mascottes

Tekeningen

Schilderijen

Weblog

Contact

Blog

19 juli 2016

Vandaag heb fotos gemaakt van de grote schilderijen/tekeningen, die bewerkt en op de site gezet. Nu staan ze er dus allemaal op.

17 juli 2016

Alle gescande tekeningen staan erop. Het enige dat er nog niet op staat zijn de schilderijen die te groot zijn om te scannen.

12 juli 2016

Ik heb mijn tekeningen gescand en de scans bewerkt. Ik heb de pagina's met de stripfiguren en de strips bijgewerkt.

3 juli 2016

Ik heb eindelijk al mijn oude stripverhalen af gemaakt. Ik heb ze gekopieerd, gescand en op de website gezet. Eindelijk de oude strips af. Kan ik rustig nieuwe beginnen zonder het gevoel te hebben dat er nog oude liggen te wachten om afgemaakt te worden.

Ik wil ook de artist way, een boek van Julien Cameron nu eens af maken, ik ben er al een paar keer eerder in begonnen. De voornaamste reden dat ik het kocht was omdat ik las over geblokkeerde kunstenaars die dingen niet afmaken en ik dacht dus aan mijn onafgemaakte strips. Ik doe nu al een tijdje de ochtendpagina's, en ben zaterdag naar de kunst handel geweest als kunstenaarsuitje. Ik vind dat toch ok weer niet zo leuk. Ik vond het moeilijk kiezen welke kleur promarkers ik moest hebben (er zijn er ook zoveel...) en verder was wat ik wilde moeilijk te vinden. Maar ik heb nu meer tekenmateriaal en een mooie witte stift voor op zwart papier.

24 mei 2015

Zo de strips staan er allemaal in. Het zijn er nog best aardig wat.

20 mei 2015

Een tijdje geleden heb ik de website verhuisd naar www.sigriddejong.nl, dat was een kwestie van 1 en 1 is 2. Op de oude subdomein was ik de site steeds completer te maken en op de nieuwe domein had ik een mooi ontwerp en weinig zinnigs te melden, maar vooral die site was in Wordpress en ik kreeg de hele tijd mailtjes over updaten.

Voor mezelf vind ik html en php veel andiger dan met een CMS dat informatie en en uit de database zet te werken. Dat is toch een omweg en je hebt minder vrijheid in hoe je de website wilt hebben. Daar komt nog bij dat een heel erg bekend CMS zoals wordpress gehackt kan worden.

Ik heb wordpress dus verwijdert en toen heb ik de layout van de website aangepast, hij is niet hetzelfde geworden, maar zelfs mooier, vind ik zelf.

En zeg nou zelf een website onder mijn eigen naam als domeinnaam met mijn tekeningen en strips, dat past toch prima? Ton ik die website een jaar of 2 geleden opende was het mijn bedoeling om er vanalles en nog wat op te zetten, gewoon wat ik leuk of interessant vind. Nu zet ik er dus mijn teken werk op.

29 maart 2015

Vandaag heb ik deze site gemaakt. Doel is om mijn tekeningen en strips erop te zetten en om teken opdrachten te verwerven. De site is in HTML, CSS en PHP gemaakt, zonder een CSS zoals WordPress, op deze manier teksten schrijven en afbeeldingen plaaten is net zo makkelijk en de inhoud niet uit edn database halen betekend dat de site sneller en veiliger is (iemand anders kan niet iets in de database schrijven...). Het bouwen van een site is ook net zo makkelijk.

Nu is de vorm er, nu de inhoud nog.

Over mij

In ben Sigrid de Jong en ik teken graag.

Lees meer...

@ Helderester